Esnaf Kredisi Hesaplama
HangiKredi Kobi'de Garanti BBVA, Akbank, Yapı Kredi, İş Bankası, VakıfBank, ING, QNB Finansbank gibi bankalar için ücretsiz esnaf kredi hesaplaması yapabilir, başvuruda bulunabilirsiniz.
Anlaşmalı Bankalar ve Faktoringler İle En Avantajlı Teklifleri Al
Sık Sorulan Sorular
Esnaf kredisi, işletmelerin mali ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik bir finansal üründür. Firmaların iş hacmine göre farklı kredi türleri vardır. KOBİ kredisi, yıllık net satış hasılatı 500 milyon TL’nin; çalışan sayısı ise 250’nin altında olan işletmelere verilir. Ayrıca esnaf kredisi, sermaye ve şahıs şirketi türlerinde faaliyet gösterenler tarafından kullanılabilir.
Ticari kredi hesaplamasında faiz oranları ve vade süreleri baz alınır. Bankalar arasında değişen bu hususlar, işletme bütçesine uygun ödeme planını belirlemenize yardımcı olur. Aşağıda 3 ay vadeli, %3,99 faiz oranlı ve 30.000 TL limitli bir esnaf kredisine ait ödeme planını inceleyebilirsiniz.
Taksit Anapara Taksit Faiz Oranı KKDF BSMV Bakiye 1 9.592,51 TL 10.849,36 TL 1.197,00 TL 0,00 59,85 TL 20.407,49 TL 2 9.994,39 TL 10.849,36 TL 814,26 TL 0,00 40,71 TL 10.413,10 TL 3 10.413,11 TL 10.849,36 TL 415,48 TL 0,00 20,77 TL 0,00 TL KOBİ kredileri, Kaynak Kullanımı Destekleme Fonu kesintisinden muaftır. Ancak bu kredilerin faiz tutarından %5 oranında Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi (BSMV) kesilir. Ayrıca esnaf kredisi çektiğiniz bankaya göre farklı tutarlarda tahsis ücreti alınır.
Esnaf kredisi başvuru şartları bankadan bankaya değişebilir ancak çoğunlukla genel kredi alma şartlarıyla aynıdır. Esnaf kredisinden yararlanabilmek için küçük ya da orta ölçekli bir iş yeriniz olmalıdır. Yani, esnaf kredisini yeni bir iş yeri açmak için kullanamazsanız. Bankaların sunduğu esnaf kredileri, iş yerinin ihtiyaçları için ya da iş yerini geliştirmek isteyen esnaflar için sunulur. Yeni bir iş yeri açmak istiyorsanız ve hali hazırda belgelenebilir geliriniz varsa ihtiyaç kredisi ürünlerinden yararlanabilirsiniz.
Kredi başvurusu için:
- Gelir belgesi
- Devam eden sigorta
- Kredi almaya uygun kredi notu
- İş yerinin bağlı olduğu odaya ait üyelik belgesi
- Vergi levhası
gibi evraklar istenir.
KOBİ esnaf kredisi, işletmelere yönelik bir finansal üründür. Dolayısıyla esnaf kredisi almak için hâlihazırda mikro, küçük ya da orta ölçekli bir işletmeniz olmalıdır. İş fikrinizi hayata geçirmek adına sermaye desteği arıyorsanız bankaların sunduğu ihtiyaç kredileri sizin için son derece uygundur.HangiKredi Kobi ile işletmenize özel kredi tekliflerini tamamen ücretsiz bir şekilde karşılaştırabilirsiniz.
- İhtiyacınız olan tutar ve vade bilgilerini girin,
- En avantajlı krediler sizin için listelensin,
- Dilediğiniz krediyi seçin ve anında başvurun.
Türkiye’nin önde gelen bankalarından birçoğu, ülke ekonomisine katkı sağlamak ve küçük işletmeleri desteklemek için esnafa özel kredi ayrıcalığı sunar. Esnaf kredisi hem küçük işletme sahiplerinin işletmelerini büyütmelerine ve geliştirmelerine hem de ülkedeki istihdam ve üretim olanaklarının genişlemesine katkı sağlar. Borçlu cari hesap ile çalışan ve faizli bir şekilde geri ödenen esnaf kredilerinin tamamı işletmelerin finansman ihtiyaçları için kullanılır. Esnaf kredisi veren bankalar şunlardır:
- Akbank
- Denizbank
- Odeabank
- Fibabanka
- Alternatif Bank
- Türkiye İş Bankası
- ING
- Yapı Kredi
Yukarıdaki bankaların tümünde Esnaf Kredisi hesaplama uygulamasının farklı olduğunu hatırlatalım.
Esnaf kredisi veren bankaların faiz oranlarını ve tekliflerini inceleyip kredi hesaplama işlemini tamamladıktan sonra esnaf kredisi başvurusu yapabilirsiniz. Esnaf kredisi başvurusu yaptığınız sırada bankalar kredi notunuzu inceler ve kredi talebinizi bu ölçüye göre değerlendirir. Bu noktada kredili ürün kullanım geçmişiniz, düzenli ödeme performansınız, gelir düzeyiniz, güncel kredi ve borçluluk durumunuz ele alınır. Eğer limitiniz ve kredi notunuz uygun görülürse kredi başvurunuz onaylanır. Esnaf kredisi veren tüm bankaları kıyaslayıp size uygun olan koşulları belirledikten sonra kredi başvurusunda bulunabilir, başvurunuz için en kısa sürede yanıt alabilirsiniz. Onay sürecinin ardından bankanızın sizden talep ettiği bilgi ve evrakları teslim ederek kredinizi kullanmaya başlayabilirsiniz.
Esnaf kefalet kredisi (EKK), Türkiye’de uzun yıllardan beri uygulanan bir finansman desteği olarak esnafların ekonomik sorunlarını aşması ve işletmelerinin çalışmalarını sürdürmesi için sağlanan düşük faizli bir esnaf kredisidir. Bu krediden yararlanmak isteyen esnaf ve sanatkarların resmi olarak esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı bulunması gerekir. Ayrıca kişinin ikamet yeri Esnaf ve Sanatkârlar Kefalet Kooperatifleri’nin (ESKKK) çalışma bölgesi dahilinde yer alması gerekir. Esnaf kefalet kredisi için bir üst limit belirlenir ve bu limit her yıl güncellenir. EKK azami 60 ay vade ile; 1,3 ve 6 aylık ödeme alternatifleri ile işletmenin bağlı olduğu kooperatifin risk durumuna göre azami olarak 400 bin, 425 bin, 525 bin veya 650 bin Türk lirası seviyelerine kadar sağlanabilir.
Esnaf Kredisi veren bankaların sunduğu azami kredi tutarları, vade çeşitleri ve faiz oranları değişiklik gösterir. Esnaf Kredisi hesaplama oranları da düzenli aralıklarla değişir. Buradan hareketle net bir oran vermek doğru olmaz. Daha sağlıklı bir sonuç için HangiKredi'nin Faiz Oranı Hesaplama Aracını kullanabilirsiniz. Böylece çeşitli banka ve ödeme kuruluşları için ücretsiz Esnaf Kredisi hesaplama işlemi yapabilir ve hızlıca başvuruda bulunabilirsiniz.
Esnaf kredisi değerlendirmesi, bankalar arasında değişiklik gösterir. Bankanın inceleme prosedürleri kapsamlıysa bu süre 30 güne kadar uzayabilir. Ancak en kolay ticari kredi veren bankalar, genellikle 1 ila 3 iş günü içerisinde dönüş yapar. Bankalardan daha hızlı yanıt almak için başvuru sürecini eksiksiz olarak tamamlamalısınız.
Esnaf Kredisi ödeme planının ilk adımı, kredi türü ve miktarının belirlenmesi olur. Ardından anlaşmalı olan ödeme kuruluşuyla bir geri ödeme süresi belirlenir. Ticari Esnaf Kredisi geri ödeme planı, işletmenizin finansal durumuna ve sizin taleplerinize göre bankanızla verdiğiniz ortak bir kararla çıkarılır. Bankanız, kısa vadeli ihtiyaçlar için daha kısa süreli, uzun vadeli yatırımlar için ise 36 ay gibi farklı seçenekler sunar.
Kredi taksitlendirme, Esnaf Kredisi için en çok başvurulan yöntemler arasındadır. İlgili faiz oranları hesaplandıktan sonra aylık taksitler belirlenir. Geri ödeme süresi, faiz oranı ve kredi tutarı, aylık ödeme miktarını ortaya koyar. Burada miktarın, esnafın gelirine de uygun olması gerekir. Ticari Kredi yapılandırmada Eşit Taksitli ve Esnek Taksitli ödeme planları öne çıkar. Bu noktada Esnek Taksitli ödeme planının her ödeme kuruluşunda uygulanmadığını hatırlatmakta fayda var.
Taksit seçeneğinden sonra ödeme günleri belirlenir. Her ay ödeme yapılacak güne karar verirken bu tarihin esnaf olarak nakit akışınıza uygun olduğundan emin olmalısınız. Örneğin bu tarih, aylık gelirin toplandığı günden 5 gün sonrası olabilir. Sonrasında taksitlerinizi bu plana uygun ödemeye başlayabilirsiniz. Erken ödeme durumlarında da esnaf olarak çeşitli avantajlardan yararlanabilirsiniz.